February 07, 2014

Supa crema de mazare, fenicul si salata verde/ Green Pea, Fennel and Lettuce Soup



A fost o iarna lunga, cu multa zapada si frig. Zic "a fost" pentru ca sper sa se termine in curand, dar nametii afara sunt mari, cu zapada de la vreo 10 ninsori.
Daca e tot frig si iarna, am mai facut o supa. De data asta am schimbat aromele si am trecut in partea mediteraneana. Feniculul nu este unul din condimentele mele favorite, dar din cand in cand il mai invit in bucatarie. Iar in combinatie cu mazarea este chiar placut. Alaturi de paine crocanta sau crutoane, supa asta merita retinuta si refacuta.


Ingrediente
(adaptata dupa Giada de Laurentiis):
~aprox 4 portii~
 
4 linguri de unt (aprox 50 gr)
1 bulb de fenicul, curatat de tulpini, taiat bucati mici
1 ceapa medie, tocata
1 capatana mica salata verde, taiata fasii
10 oz (300 gr) mazare congelata
1 litru supa de pui/legume
3/4 lingurita seminte intregi de fenicul
1/3 cup (80 ml) frisca lichida neindulcita (smantana pentru gatit)
sare si piper dupa gust


Incingeti untul intr-o oala si adaugati ceapa. Caliti cateva minute, adaugati feniculul si caliti totul pana cand legumele se inmoaie. Adaugati salata verde si mestecati pana cand se ofileste si reduce. Stingeti cu supa de legume, adaugati mazarea si putina sare si piper. Aduceti la fiert si lasati sa fiarba 15-20 minute, pana cand legumele sunt patrunse. Adaugati semintele de fenicul.
Stingeti focul si pasati totul crema cu un blender vertical. Pe foc mic, fara sa fiarba in clocot, adaugati frisca lichida si condimentati cu sare si piper dupa gust.
Serviti cu crutoane si decorati cu frunze de fenicul.

Pofta buna!

1 comment:

Aurica said...

hhhmmm, ce supa cremoasa, delicioasa si savuroasa avem aici..mi-a facut pofta instantaneu :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails